torsdag 15 september 2016

Welcome to the djungle - Djungelvrål


Det som en gång var ett ljust, luftigt rum är numera en fullsmockad djungel :o
En del av växterna som varit på sommarvila i medelhavshörnan behöver räddas undan från de kalla nätterna och övervintras inomhus.
Tack och lov kan många av de andra utomhusväxterna övervintra i det uppvärmda men lilla växthuset.


Bounganvillean och den minsta hibiskusen kommer från svärföräldrarnas hus. De andra är "gamla trotjänare". 
De stora röda hibiskusarna brukar bli helt knasiga när de kommer in, tappar massor av blad och blommar nästan ihjäl sig fram till advent. Likadant varje år!


Sittgruppen fick skjutas runt lite innan jag hittade en plats där det går att sitta i alla fyra fåtöljerna utan att det kliar i hårbotten av löv eller grenar ;-)


Torsdag och en enda arbetsdag kvar innan det är helg, en helg som är väldigt efterlängtad. Hoppas att vi orkar fylla den med glädje, gemenskap och god mat ;-)

Ha en härlig avslutning på veckan. Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

Det blir allt fullt hela vintern här med även om jag i år ska försöka mi på att ha det mesta här på kolonin. Vi har ju värme på 7 grader i lillstugan. Det känns rätt bra att kunna andas hemma med. Jodå tidlösan den blommar allt här med nu och det går fort när de dyker upp. Värmen är ju sagolik tror nästan inte det är sant och ändå har vi en Brittsommar att se fram mot åxå.Jag njuter allt jag kan ingen vet när det vänder.
Ha det gott
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Fortfarande står olivträden ute men kanske dags att börja tänka på att plocka in dom snart...
Jag tycker din djungel där i rummet är jättefin och mysig!
Ha en skön fredag och härlig helg!
Kram Titti