söndag 28 augusti 2016

Avslut med buller och bång


Så var fyra veckors semester till ända även för mig och maken, känns som om vi varit lediga länge men ändå alldeles för kort tid ;-)


I går dukade vi upp till sedvanlig kräftskiva. Det här året, precis som förra, var det en spelkamrat till sonen som stod för skaldjuren. 
Kamraten kommer från Göteborg och arbetar extra i en av Götets största fiskaffärer :-)


Svenska havskräftor och räkor, med två olika sorters hemslagen aioli och en creme fraichebaserad sås. Surdegsbaguette och butiksbaguette med örtsmör. 
Vi toppade det hela med ett riktigt gott vin i glaset. Dreissigacker, en tysk Riesling alte reben. Smaken är fruktig, mycket frisk med inslag av äpplen, persika, mineral och kryddor.

Efter en sen kväll, vaknade vi alla upp samtidigt i morse till en åskknall som måste gå till historien. Blixt och åska kom samtidigt, utan någon som helst förvarning.
Dyrt blir det säkert också, för inte hann vi med att dra ut några kontakter.  
Det blev till att packa ner lite elektronik och köra in till Kalmar för kostnadsförslag :o


Jag tycker alltid att det är tufft att komma igång efter en lång ledighet, men med lite planering blir det lättare. I kväll blir det att lägga lite tid på avstämning av kalendrar och matplanering för den kommande veckan. Det får även bli tidigt sänggående eftersom den hemska väckarklockan ringer före tuppen ;-)

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på den nya veckan. Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Fy så tråkigt med åskan. vi har klarat oss fast de varnade för det här.Nog finns det roligare sker att lägga de surt förvärvade pengarna på.
Härligt att avsluta semestern med kräftor. Gillar Havskräftor bättre än sötvattens kräftorna.Tänk att 4 veckor går så fort när man är ledig.
Ha det gott nu i första arbetsveckan
kram Meta