lördag 18 juli 2015

Väntar och planerar


Inläggen duggar inte tätt precis, men det blir så när livet går före :-) Arbetsveckan har bytts ut mot helg, en helg som präglas av golf i olika former. Både på TV och i verkliga livet.


I morse vaknade jag av regnet mot sovrumsfönstret men nu står altandörrarna på vid gavel och låter en sval sommarvind dra genom huset.
Tvättberget växer i veckorna så tvättmaskinen snurrar för fullt tillsammans med torktumlaren. Jag kan inte annat än vänta och passar på att planera kvällens och den kommande veckans mat.
Jag tror minsann att jag ska fixa en efterrätt till i kväll :-) Vad tror ni om färska bär med sabayonne?


Trädgården frodas, trots att jag glömmer att vattna emellanåt, tänker inte på att alla växter faktiskt inte får regnvatten på sig, oavsett hur mycket det regnar :o


Jag förundras över hur stor lavendeln har blivit i år :-) Jag satte en hel låda lavendel förra året, för att skapa en lavendelhäck mellan uteplatsen och gräsmattan. Jag måste säga att jag är riktigt nöjd!
Jag har planterat i rent grus/sand - inte en gnutta jord mer än det den hade med sig i sin kruka - det verkar vara modellen.


Men nu tror jag minsann att det är dags att sluta planera och ta tag i lite köksgöromål. 
Ha en underbar dag. Tjingeling

2 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Det låter som en väldigt god efterrätt. Här skiner det upp också som igår. Fina kvällar i alla fall. Kraaam Pia

Meta sa...

Det är lite underliga dagar vi har ena stunden svart som natten och sen skiner solen igen och inget regn kom.Kvällarna är sköna om man har lite kläder på sig går det att sitta ute ett bra tag. Planera är skoj, hoppas du får en fin vecka innan semestern tar vid
Kram Meta