måndag 20 april 2015

Hinna ta ett varv ......


..... tänk så mycket man missar om man inte prioriterar ett varv i trädgården. Tänk om jag hade missat de första gullvivorna utanför växthuset.


Eller den vackra kombon av porslins- och pärhyacinter i en av rabbaterna längs gatan (vi har hörntomt, med mycket rabatt mot gatan).


Jag höll sånär på att missa att de första kungsängsliljorna är på G, tätt inkämda mellan julrosor och tidlösans enorma bladrosetter. Ska bli spännande att se om det är de traditionellt lilarutiga eller helvita som kommer först.


Bland alla dessa julrosor, är det en planta som skiljer sig från mängden. Inte på färgen utan på resligheten. Inga blyga, nickande blommor här inte utan stolt uppresta.


Ha en härlig start på veckan och en bra måndag. Tjingeling ♥ ♥

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

nej sånt får man inte missa, härliga bilder på vårens juveler. Kraaaam Pia

Meta sa...

Gullviva är en blomma som jag inte har tur med.Nu såg jag några bladrosetter igår, håller tummarna så kanske de blommar i år.Det är en av mannens favoritblommor.Tycker det är så vackert med gullvivor och förgätmigej ej.och ingen av dessa har jag tur med.
Julrosor är ju bara sååå fina. de skulle nästa stå på pidestal i rabatten så man såg de vackra blommorna.
Önskar dig en fin och skön vecka i din trädgård
Kram Meta

Eva Lundberg sa...

Ja det gäller att hinna med och ta en runda i trädgården då och då. Nu går det fort när det blir allt varmare dagar. Så mycket spännande du fann!
Önskar dig en fin vecka!
Kram Eva