måndag 27 april 2015

Föll för frestelsen .....


.... tänk att det är så himla svårt att gå ut från en plantskola tomhänt ;-) Gårdagens besök var inget undantag, trots att maken var med :o

Jag kunde bara inte gå förbi det lilla rosablommande trädet, när det sedan visade sig vara en dubbelblommande, hängande persika - då var jag såld. Eller rättare sagt trädet var sålt!


Vi har ett persikoträd, sen tidigare på friland. Det var först planterat mot gaveln på växthuset, men det blommade på tok för tidigt. Förra året gjorde vi slag i saken, grävde upp det snart tio år gamla trädet och flyttade ut det på friland. Jag kan ännu inte säga att det var lyckat, men det är blommor på det och det kommer nya skott.
Det här nya lilla söta trädet kallas "Melred Weeping" och är som sagt med hängande grenar, härdigt i zon 1-2 !!! :o Lite utmaning ska det väl vara att ha trädgård :-)


Vårt förra försök med zon 1-2 träd, vårt älskade valnötsträd, står fortfarande kvar på egen rot och klara sig alldeles utmärkt. I år är det även fullt av blomknoppar, nu återstår det bara att se om det blir frukter och att fåglarna låter dem hänga kvar på trädet. Hoppet är ju det sista som överger en trädgårdsmänniska ;-)

Nu ska jag ta tag i de rensade strömmingarna/sillarna och försöka filéa dem för vidare förädling :-)

Ha en underbar måndagskväll. Tjingeling ♥ ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Men så sött. det är då inget för mig som har zon 3 som lägst. Men persika ska jag ha ett när vi kan sätta det mot huset. Det ska gå.
undrar om jag någon gång gått tomhänt ut från en blomster butik tror inte det.
Ha en fin och bra tisdag
kram Meta

Finaste mattan sa...

Persikoträd... i Sverige...? nu måste jag läsa noggrant här! : )