måndag 26 maj 2014

Kallt och läskande ...


...... jag njuter av värmen så snart jag kommer från jobbet, strosa runt i trädgården, vattna lite här och där. Sitta en stund på altanen med något svalt i glaset.
På väg till vallokalen i går såg vi årets första fläderblommor, så dagen till ära är det isande kall fläderblomssaft i STORA glas. Recept finns HÄR.


Lika läskande är det med den superenkla citronlemonaden jag brukar göra till sommaren, dessutom är det barnens favorit. Recept finns HÄR.


Till sommaren är det även perfekt att ha de små coca cola flaskorna på lut i kylen, med några isbitar och någon citron- eller limeskiva gör det sig ypperligt till bbq för de som inte vill ha alkohol till maten.

Sen njuter vi gärna av den goda, (nästan) kärnfria vattenmelonen i bitar både till lunch, mellanmål och till efterrätt.

Ha en skön avslutning på måndagskvällen, glöm inte att njuta av nuet. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Meta sa...

Här njuter jag hela dagarna och ser hur det växer fram färdiga bitar av kolonin. Nu skall det bara köpas in lite sommarblommor och sen är sommaren här.Dricka behövs verkligen nu när graderna stiger mot 30 sträcket om dagarna. Ska nog testa lemonaden tror jag.
Önskar dig en skön och avslappnad veck.
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Fläderblomssaft är verkligen en favorit och när man väl gjort saften är den ju användbar som smaksättare till lite av varje, glassen, nåt med alkohol kanske.
Helt klart är att man behöver dricka en del extra i värmen... jag glömmer så lätt

Ha det fint
Anette