tisdag 31 december 2024

Gott Nytt År


För kvällen är bordet är dukat för två och jag preppar för ett gott slut på 2024.


Dukningen blir lite "same procedure as last year - same procedure as every year". 
Stig Lindbergs Colorado LA i svart och lime, lite nysilver tillsammans med Orrefors Difference.


I går hamnade jag i köket, hela dagen :o
Hur lång tid kan det det ta egentligen? Att preppa dessert och förrätt, menar jag.
De spröda tartlettskalen tog en evighet, men fina blev de och jag hoppas givetvis att de smakar bra också.
Den första omgången blev lite tunnare och därför lite mörkare, får helt enkelt använda dem till en annan sorts fyllning än den som är planerad för kvällen.
I kväll fylls ett par av dem med vaniljkräm, bär (frusna från trädgården) och karamelliserade nötter.


Det tog en stund innan jag lyckades få till krustader utan hål i botten :o Men till slut gick det! 
De fysikaliska lagarna, jag säger bara de fysikaliska lagarna. Ytspänning helt enkelt!

Till förrätt i kväll fylls några av dem med västbottensostpannacotta, toppas med Kalixlöjrom och lite dill.

Varmrätten får maken stå för, bortsett från potatisen :o

Med de här bilderna önskar jag mina läsare där ute en riktigt härlig nyårsafton, 2024.

Inga kommentarer: