onsdag 1 januari 2025

God fortsättning


2024 avslutades med bravur, året läggs till handlingarna med många nya lärdomar. 
2024 var året när jag blev utmattad, sjukskriven och odlade massor av blommor medan jag sakta kom tillbaka igen. Nog så!

Gårdagens middag började vi tidigt med lite snacks, krustader fyllda med västerbottensostpannacotta och toppade med Kalixlöjrom, hackad rödlök och dill.


Bubbel är ju aldrig fel, inte i detta fallet heller ;-)

Förrätten blev för suddig för att visas, men bestod av smörstekta pilgrimsmusslor toppade med citroncest.


Varmrätten blev en variant på oxfilé Rosini med haricot vertes och potatisros. 
Vi testade anklevermousse istället för ankleverpaté, men jag kan inte säga att mousse var bättre/godare på något sätt. Vi behöver inte testa igen, om jag säger så ;-)


Efterrätten, som vi tog strax innan tolvslaget var en tartlett fylld med vaniljkräm och toppad med blåbär och lite halloncouli.

När tv-sändningen från Skansen var slut, var vi likaså.


Avslutar med en blid på dörrhålet in till matrummet från hallen. 
Jag vill med den bilden bara memorera hur det ser ut med grangirlangen över dörren istället för runt trappräcket (där den normalt sett brukar sitta).

1:a januari 2025, regnet öser ner och stormen sliter i huset.
Trots vädret är det nytt år och bara nya möjligheter :-)

God fortsättning på 2025 <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Woow vilken meny. Du är ju verkligen en riktig hejare i köket. Kraaam Pia