måndag 18 september 2023

Snart rent runt trappen


Oj, oj, oj!
Det ena för med sig det andra.....
Den så kallade rabatten nedanför trappan är nu ett minne blott- Vi försökte verkligen gräva bort allt ogräs och ta tillvara på alla lökar.
I diket som blev har maken sedan fyllt på med singel, sand och till sist lagt betongplattor (likadana som vi har runt växthuset).


Vi har försökt att plana ut så gott det går, men det är svårt på en i övrigt väldigt ojämn tomt som lutar åt alla håll och kanter.
Vi kommer att få fylla på med dressjord i flera år innan det blir hyfsat plant, men det är i alla fall bättre än det varit på flera år :-)

Det blev en liten sorgkant längst ner på trappan, vilket också är orsaken till varför vi tog bort rabatten. Till våren/nästa sommar får vi bättra på våra trappor, laga lite sprickor och måla med ny tvåkomponentfärg.


Efter att alla plattor kommit på plats, konstaterade vi att de behöver sänkas lite i den norra änden och anpassas bättre efter markens lutning. Men det är ju bara att göra och sedan lägga dit sättbetong så att de dessutom ligger lite still.
På den stora fyrkanten under stuprännan är tanken att det ska till en vattentunna av något slag. Vi får försöka hitta något som är lågt, men fortfarande med lite vidd och lock. Lock som barnhänder inte kan lyfta på :-)

Måndag, ny vecka, nya utmaningar och plattor runt trappen ersätter en misskött rabatt :-)

Ha en fin fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: