måndag 1 maj 2023

Sköna maj välkommen


🎶 Sköna maj, välkommen till vår bygd igen 🎶

Efter en kall en solig helg dominerar återigen molnen. Fördelen med molnen är väl att vi kanske får lite, lite varmare?
Helgens trädgårdsarbete blev för min del till största delen i växthuset, i lä från de isande nordvästliga vindarna.

Eftersom det ändå var Valborgsmässoafton i går slog vi till på svamprisotto, förstärkt med både ramslök och nässlor från trädgården. Varsin ynklig sparris från köksträdgården och grillade skaldjur.


Jag använder alltid samma recept till risotto, nämligen det HÄR. Men istället för torkad svamp, använde jag bruna champinjoner, samtidigt som jag rörde ner parmesanosten tillsatte jag finhackade förvällda nässlor och finhackad ramslök.
Skaldjuren är marinerade ca 30 minuter i citronsaft, finhackad rosmarin och lite finhackad chili. De råa kungsräkorna trädde vi på spett, medan pilgrimsmusslorna fick läggas i grillwookpannan. Grillningstiden är kort, max 3 minuter per sida.
Gissa om det blev gott!


I gästrummet går det långsamt framåt, långsamt eftersom vi jobbar i veckorna och numera oftast på våra arbetsplatser. Maken förlorar nästan två timmar per dag i bara pendling :o Med andra ord inte mycket som hinner göras på hemmaplan i veckorna.


Efter mycket pill är taklisterna på plats. Varför ska alla väggar vara så krokiga och hörnen i alla möjliga olika vinklar? 
Gamla hus i ett nötskal!


Den gröna väggen blev så himla bra och nu är jag spänd på att se hur det blir med det nya golvet :D


Elementet får vi måla i efterhand, det är så himla kallt fortfarande och det går bara inte att tömma hela värmesystemet för ett par veckors spraymålning av elementet. Vi får helt enkelt måla det när det blivit varmare och vi inte behöver köra full speta på värmen :o

Måndag, första maj och vi har lämnat en kall april bakom oss. Måtte vi snart få lite vårvärme.

Ha en fortsatt fin vecka <3

Inga kommentarer: