måndag 13 maj 2019

Växthusbygget


Det går framåt och det är så himla spännande att se hur det blir :-)


Just nu pågår arbetet med att få själva bottenramen i våg och i vinkel mot huset. 
Eftersom vi bor i ett gammalt hus, som dessutom satt sig, är det inte många räta vinklar att utgå från :o 


Det tar sin lilla tid, men det är ju det absolut viktigaste momentet. Ett litet vinkelfel kan göra att varken dörrar, takfönster eller glasrutor går att montera.


När växthuset är på plats, kommer det att bli fler förändringar.
Kryddrabatten ska flyttas och placeras söder om växthuset, direkt mot grundmuren. Utöver de kryddor vi redan har tänker vi även frilandsodla rosmarin. Sist, men inte minst, ska vårt Bornholmsfikon grävas ner på friland i det här absolut bästa söderhörnet vår trädgård har att erbjuda.
Men mer om det här spännande projektet när växthuset är klart :-)


Trots att växthuset fortfarande är i delar pågår det intensiv avhärdning av plantor, de flesta av dem ska faktiskt in i växthuset, men busktomater tänker jag ha utanför i närheten av utemöblerna.


De nya citrusträden både blommar och sätter nya fruktämnen. Stubben till höger, är en nerklippt, övervintrad änglatrumpet. Lite trög i starten är den, men jag gick hårt åt den vid omplanteringen :o

Måndag och arbetsveckans första dag är avklarad.
Ha en skön fortsättning på resten av veckan <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Spännande! Det kommer att bli fint där :) Det går pottigt med vårat växthus...hm...mannen är inte sådär på hugget att montera det :) kanske är det upp till 1:a advent hi hi...vi får se.
Kram från Titti