...... när vi har varit i Stockholm, avslutar vi alltid med ett besök i butiken Saltå Kvarn i Järna. Jag gör ju av med ansenliga mängder mjöl, som dessutom ska hålla hög kvalitet och vara ekologiskt.30 kg fick det bli, men även lite krossad sädesslag, enymatisk kornmalt och nyponmjöl fick följa med.
Även om jag har surdeg i kylskåpet, kunde jag inte låta bli att köpa en burk med bakferment, som är ett hjälpmedel för att starta surdeg.
Runt Saltå Kvarn stod den gyllne, mogna säden på åkrarna och gav hopp om en vinter med god tillgång på mjöl.
Vi passerade en och annan rogivande plats längs hemvägen som fastnade på kameralinsen.
Foto: Emmy Davidsson |
Början på den här veckan har ju inte bjudit på det bästa vädret, men en fördel är det; tända ljus, brasa, filt och varmt te!! Och man slipper vattna :o
Ha en alldeles fantastisk tisdagskväll. Tjingeling
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar