söndag 19 juni 2011

Midsommar förberedelser .........


........ för att orka dansa hela midsommarnatten, är det säkrast att ta hand om fötterna. Ett härligt avkopplande  fotbad, lite rött på naglarna och en underbart återfuktande kräm.


Kan det bli bättre? Sen är det bara att ta på bästa sandalerna, en klänning och dansa ut på ängarna ;-)


Jag har funderat lite;
Måste man plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden? Kan man inte istället äta eller dricka sju sorter och ha dem i magen istället? Jag har börjat att förbereda i alla fall, lavendelsocker till lavendeldrömmar.
 

Jag måste ju hitta på mer, gräslök till sillen, ringblommor i salladen, citronmeliss på tårtan, sockerkaka smaksatt med pelargon ............ jag tror inte det blir svårt att komma upp i sju sorter :D


Förresten, fläderblommor höll jag ju på att glömma. Första flädersaften står nu till sig och ska tappas upp precis före midsommar, perfekt att svalka sig med efter dansen!

I dag har vi varannan timmes väder, så det är perfekt att hålla på med lite förberedelser mellan skurarna. När himlen spricker upp, springer jag ut i trädgården och när regnet kommer ränner jag lika snabbt in igen till bakbordet.
Ha en alldeles underbar söndagskväll. Tjingeling

5 kommentarer:

Unknown sa...

Åhh, så mycket fint det fanns här hos dig att kika på - den där Madam Hardy måste jag kolla in - vet du vilken zon den klarar?
Nej det blir nog inte så svårt att få ihop sju sorters blommor att äta eller dricka ;))
Ni har nog kommit lite längre än oss här för jag ska hem till vännen ikväll och skörda de första fläderblommorna till saft..
Ha en fin söndagskväll!
Kram Allis

Elle sa...

Det där ser skönt ut. Ett fotbad vore det riktiga just nu. Fast jag vet inte om jag kommer att fira midsommar. Minns ärligt talat inte när jag gjorde det sist. För det mesta är jag i Tyskland då och här firas det ju inte.

Ha en fortsatt skön söndag!
Kram Elle

Möllebacken sa...

Det fotbadet hade jag inte tackat nej till. Ser helt ljuvligt ut.
Vad kul att du gjorde ett avtryck hos mig så att jag hittade dig.
Härlig inspiration.
Önskar dig en fin söndag.
Pella

4U2 sa...

Regnet har avtagit, men nu vill jag inte gå min promenad ... föredrar dina bilder :)
Om du mejlar mig din adress så skickar jag häftet med mönster!

Unknown sa...

Hej igen!
Du vet, jag har ju lyckats att pricka in den enda lilla fläck på zonkartan i södra Sverige med zon 5... ibland kan det funka med zon 4 men de sista vintrarna har gått hårt åt de mer känsliga växterna - håller på att "rama" in tomten med buskar och träd för att skärma av lite men det tar tid och ligger dessutom på en kulle så vi får se... jag väntar nog med Madamen för det är så trist när de dör - njter av dina blommor så länge ;))
Lycka till i slutet av veckan när vinnarna dras och ha sköna dagar tills dess!
Kram Allis