....... finns det något bättre än hembakat bröd?
Köper mitt mjöl från Saltå kvarn för att vara säker på att det är bra råvaror. Fick deras kokbok i i present av familjen och sedan dess lagat mig igenom snart varje recept.
Brödet för dagen är bakat av rågsurdeg, skållad blandning av 4-kornskross, linfrö och solrosfrö. När jag blandar degen tillsätter jag, utöver dinkelmjöl, även lite pumpafrön.
Jag jäser bröden i jäskorgar och gräddar det sedan på stenskiva på högsta ugnstemperatur i fem minuter (och ca 2 dl vatten i en långpanna underst i ugnen), och sänker värmen till 220-225 grader till innertemperaturen är 96 grader.
Enda nackdelen med det här brödet är att de går åt på två dagar :D Men jag älskar att baka matbröd!
Jobbar bara en dag till denna veckan, sen har jag HÖSTLOV. Gissa vad jag ska göra........
Tjingeling
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar