fredag 22 maj 2020

Umgås utomhus


Nu preppar vi för en sommar med mycket umgänge utomhu, vi har dubblerat antalet sittplatser på uteplatsen med ytterligare ett bord och soffa.
Stenar till det nya parasollet är beställda och kommer inom kort.


Det behövs egentligen inte speciellt mycket växter när uteplatsen ligger under valnötsträdet med både rosor och lavendel. Men lite krukor är väl aldrig fel ;-)
De små citrusträden har fått sin plats framför växthuset. Det är som mest skyddat nära växthuset oavsett väder.


Det stackars valnötsträdet blev illa tuktat av köldknäppen förra veckan, men har börjat skicka ut lite nya löv på test. Risbollar med solceller är upphängda i trädet, precis som inne i växthuset :-)


Hälften av dahliorna har flyttat ut från växthuset, avhärdning är det som gäller nu och de bor på altanen med hög solskyddsfaktor. I morgon får resten också flytta.


Fredag och jag har kört kompostkvarn halva dagen, den andra halvan har ägnats åt att flytta runt växter och köpa in nya. Dessutom blev det visst en trädgårdssoffa. Bara så där  ;-)

Ha en fin fortsättning på helgen <3

4 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Skönt ändå att man kan umgås ute. Ser så härligt och mysigt ut där på er uteplats. Här ska det planteras lite i urnor och krukor. Ingen frost i antågande vad jag vet. Kraaaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Ja man kan aldrig ha för många uteplatser även om växthuset är skönaste platsen :)
Ha en fin lördag!
Kram Titti

Villrose sa...

Ja, det gjelder å ha godt med sitteplasser utomhus i sommer. Her er også Dahlia i hopetall satt ut til herding. Ha en fin helg!

Susie på Stjärnarve... sa...

Vi har ett antal sittplatser i trädgården, men det är för det mesta bara två som gäller; Växthuset där vi bara kan sitta 3-4 stycken eller på den "stora altanen" där vi har hela tre sittplatser. Ett litet cafébord med två stolar på den smala delen direkt i solen - används oftast efter våra poolbad.
Sen har vi naturligtvis en matplats med 4 stolar rakt fram under tak. Kan ökas på så man kan sitta betydligt fler - stolar har vi gott om och man kan flytta dit cafébordet.
Vi har också en "drinkhörna" med en soffa och 2 vilstolar under tak där man kan sitta och njuta av kvällssolen som kikar ner mellan trädstammarna. Dessutom höll jag på att glömma, vi har en solstol ståendes bredvid den minimala poolen också.
MEN - våra vänner som normalt brukar vara här flera gånger under säsongen verkar ha tappat både ork och lust, dom är alldeles för gamla och för rädda för att umgås i år. Och gästerna från Stockholm vill VI inte ska komma hit.....
KRAM/Susie