tisdag 28 maj 2019

Aldrig arbetslös


Är det inte fantastiskt, med eget hus och trädgård blir man aldrig arbetslös. Oavsett om man renoverar eller inte, bygger nytt eller inte, det finns alltid underhåll som måste fixas.

I dag var turen kommen till syrenhäcken åt norr, den angränsar ju till gatubilden och måste hållas på max 90 cm. Vi delar gärna på arbetet, gör det som var och en är bra på. Maken klipper rakt och fint, jag kör skottkärran till ristippen ;-)


Men vad det växer i trädgårdslandet :-)
Även potatisen, som kom ner väldigt sent, är på väg upp med sina bladrosetter.


När trädgårdslandet inte räcker till, får det bli nödlösningar. En itusågad tunna full med ärtor, högväxande skärbönor och blomsterbönor. Hoppas att de kommer upp och att fåglarna låter dem vara. Riset är för att inte fåglarna ska nå ner till de nygroddade fröna.


Sen är jag så himla lycklig!
Efter flytten av fågelbadet lyckades maken få skarven tät och karet läcker inte längre. Mer vatten till fåglar och insekter med andra ord.


Vi har även hunnit styrketräna med stenar för en sista kontroll av gjutformen vid växthuset, när den är fylld med betong är det lite sent att ångra sig ;-)
 

Avslutar dagen med en bild från altanen just idag :-)
En hibiskus och några pelargoner har fått flytta undan för att ge utrymme åt 3 x fikon. De två träden ska fortsätta sitt liv i krukor medan busken med bornholmsfikon ska få testa ett liv på friland :o

Dags att lägga huvudet på kudden och möta John Blund.
Ha en skön fortsättning på resten av veckan <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Ja jag håller med...det finns ALLTID något att göra även om jag eftersträvar mer tid med en bra bok i hängmattan :)
Bra gympass blir det dock!
Kram och ha några sköna dagar nu.
Titti