fredag 9 februari 2018

Växthuset just nu


Jag känner mig lyckligt lottad :-)
Lyckligt lottad som har möjlighet att ha ett litet, litet, men uppvärmt växthus. Dessutom berikar det mig med hemodlade citroner  :-)


Sen någon vecka tillbaka är även växthusbelysningen upphängd, allt för att vara redo att ta emot mina sådder när de väl grott. Eftersom dagsljuset börjar återvända tänds lysröret vid tre på eftermiddagen och släcks runt åtta på kvällen. Temperaturen är numera strax över fem grader.


Fikonträden vaknar sakta men säkert, fikonkarten växer och bladen börjar utvecklas.
Citrusträden står i full blom och sprider en underbar väldoft.


De små rosmarinbuskarna står fortfarande i blom. Blommorna börjar blekna så jag misstänker att de snart är ett minne blott.

Innan jag körde hem till Vissefjärda var jag till optikern. Ni som har glasögon vet hur jobbigt det är när de sitter bara det minsta lilla fel. Det klämmer, man ser inte ordentligt, man blir snurrig och får ont i huvudet. Just nu känns det bara ovant, men det ger väl med sig :-)
Granne med optikern ligger en liten butik som säljer varor importerade från utlandet. Med mig hem följde ett jätteknippe med koriander, massor av chili, granatäpplen och lite spanska jordgubbar. Det blir perfekt till kvällens middag :-) Vi tänkte experimentera fram en thailändsk sallad med lax, massor av chili, vitlök, ingefära och koriander.

Dags för mig att ta fredag, med vad det innebär.
Ha en underbar fredag och en bra start på helgen <3

2 kommentarer:

Meta sa...

Vad härligt du har det i din trapp kul att kunna utnyttja alla möjliga områden i huset. Så bra att få egen citrusfrukt. Jag har lite dåligt med vinterförvar för såna växter men jaja det blir kanske nåt med åren Fikon har jag åxå på gång även om det tar sin tid. de är lite grönt i grenvecken i alla fall.
Ha nu en härlig helg vi är på kolonin.
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Åh vilken härlig lyx med uppvärmt växthus! DET saknar jag...
Jodå jag vet med synen, det gör ju inte "ont" men ack så besvärligt!
Maten låter god också, kommer recept på godsakerna tro??
Ha en skön lördag.
Kram Titti