måndag 14 augusti 2017

Köket, husets hjärta


Köket har alltid varit det mest använda rummet i huset.


Vi har valt att inte hårdrenovera köket, vi har istället försökt att återställa originalskåp och bänkar. Jag älskar våra skåp som räcker ända upp till vårt tak, nästan 3 meter över golvet.


Skåp och lådor har fått en vaniljgul ton, skåpen har snäpphandtag, utom skafferiet som har fått garderobslås, lådorna har fått rostfria byglar.

När vi bytt kyl, spis och diskmaskin har vi försökt att få tag i lite mer retrostil.


Renoveringen av köket har avstannat, på grund av andra renoveringar. 
Det som återstår i köket är byte av väggmaterial och golv. En bänkskiva ska bytas ut och en lådsats ska plockas bort. Städskåpet ska få en passande handtag/lås.


Så har vi en solig start på den här veckan, ny vecka och nya möjligheter. 

Ha en fin fortsättning på resten av veckan. Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Det rullar på fort nu, börjar kännas lite så där höstlikt trotts att det bara är augusti.Hoppas det kommer mer värme så an har nåt att minnas och njuta av i vinter. Visst är köket ett viktigt inslag i husen. Nu är det här på kolonin det som är svårast att få fason på. jag funderar och byter plats med skåp och kyl blir alldeles snurrig när jag tänker på det.Jag vill åxå ha skåp ända upp i tak både för mer plats och mindre damm.Ja ja vi har vintern på oss att få till det.Det är kul att ni åxå tar vara på det som är gammalt och vackert. Gillar det där med handtagen och era luckor. Har tänkt mig nåt sånt jag med här.
Ha nu en fin vecka
Kram Meta