torsdag 26 maj 2016

Energiboost


Så underbart att sticka in näsan i ett varmt, fuktigt växthus efter jobbet :-) Numera är ju de stora övervintrarna utbytta mot hetare vänner som behöver mer hetta för att bli riktigt heta ;-)

 
15 chilis fördelat på 7 olika sorter, allt från en het paprika till en superhet habanero. Vi älskar ju inlagd chili, sweet chili och andra hemgjorda chilisåser - så nu håller vi tummarna för stor skörd.

Tre tomater har kommit in på nåder, två körsbärstomater i buskformat och en svartkörsbärstomat i högt format.

Odlar i eko-jord och alltid i svarta plastkrukor, börjar med den här storleken på 7,5 liter och de som behöver får sen flytta över i 10-15 liters krukor. Det man måste tänka på med eko-jorden är att man måste börja göda efter ca 4-6 veckor. Det är med andra ord snart hög tid att plocka nässlor till nässelvattnet.

När plantorna visar tecken på att de rotat sig ordentligt sätter jag igång den automatiska droppbevattningen, ett måste i ett sånt här litet växthus och man jobbar heltid :o


Dags att fixa färdigt morgondagens fika till kollegorna, sen får det bli ett pass yoga innan det är dags att svimma på kudden.

Ha en fin fredag. Tjingeling

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Spännande och jag är ju ett stort fan av chili! Hett och starkt ska det vara! Du får mer än GÄRNA lägga ut lite goda chilirecept på bloggen sen...tror du har några bra på lut :)
Kram från Titti

Hem ljuva hem sa...

Ingen chili här i år, ja inte ännu i alla fall. Blev lite sugen nu när jag läser detta. Håller med Titti ut med recepten senare. Kram och ha en härlig fredag./ Pia