torsdag 3 mars 2016

Matlagning på nytt sätt


Det är ju ingen hemlighet att vi älskar att laga mat, mitt och makens intresse har ju även spridit sig till barnen :-) Vi har därmed säkrat upp att vi får bra mat även på ålderns höst ;-)

Ni vet det där med larmrapporter och reklam, visst läser man, begrundar och undrar.
Det jag har börjat fundera på är hur teflon från våra kokkärl påverkar vår hälsa. Så länge det sitter fast i kärlet så är det väl ok, men när det börjar bli slitet. Vad händer då?


Det har passerat många teflonbelagda kärl genom vårt kök, både billiga och riktigt dyra, men jag tycker inte att de håller speciellt länge. Vi har fortfarande en teflonbelagd panna kvar, men det börjar bli repig och ifrågasatt av min undrande hjärna ;-)

Men för inte alls så länge sen läste jag om kolstålskärlen från franska De Buyer och blev såld.
Jag kunde inte låta bli, så jag beställde en. Numera finns alltså en De Buyer, modell större, i köket.
Bivaxet ska diskas ur, därefter ska den stekas in efter konstens alla regler sen är vi redo att testa :-)


Hmmm, den är visst ganska stor på vår lilla, nya spis. Men jag försöker vänja mig, sakta men säkert med att det är trångt på spisen och att max 4 kokkärl får plats samtidigt :o


Nu är det dags att duka och äta, kvällens blir en grönsakspaj som jag fixade igår. HÄR finns ett grundrecept som jag, nästan, alltid utgår från.

Ha en fin kväll. 

Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

Jag har faktiskt ingen teflonpanna utan kör med gjutjärn och rostfria med kopparbotten det har funkat bra tycker jag.
Nu ska det packas upp och sovas lite tills en ny dag anländer.
Ha det gott på fredagen
kram Meta

FREEDOMtravel sa...

Våre teflonpannor blir också repiga väldigt fort... Jag menar att vi råkar använda metallbestick i dem för ofta, men min man menar att de inte tål gasollågan i husbilen... Vet inte vilket, men oavsett blir de repiga fort...