tisdag 29 september 2015

Cyklamen - höstblomma nummer ett


Cyklamen är verkligen en blomma jag har lärt mig att älska. Ett underbart vackert bladverk och blommor som varieras i all oändlighet, men hos mig ska de helst vara vita.

Jag har dem gärna inomhus och ute på trapporna i små arrangemang. Nu har äntligen den första hittat hem och det är inte den sista för året ;-)


Sen måste jag ju bara tipsa!! 
På vägen hem från Skördefesten i söndags var vi inne en snabbis på Ikea tillsammans med dottern och hennes sambo (de ska ju snart flytta till större lägenhet). 
Visst tittade vi på en hel del, men jag kunde inte låta bli att köpa hem två vinkylare, modell äldre champagnekylare. 
Jag har letat efter en fransk champagnekylare i flera år, men lite smått gett upp på grund av prisbilden. 
Prisbilden på Ikea var av en helt annan kaliber, en krona under hundralappen per styck :-)
Världens, i mina ögon, snyggaste champagneglas är inte från Ikea - de är från Orrefors och serien Difference :-)


Nu är det dags att ta ett värmande fotbad och ta tag i läsningen igen, den här veckan är det all världens druvor som ska pluggas :o

Ha en fin kväll och en bra start på morgondagen. Tjingeling

4 kommentarer:

Milla sa...

Hej ! Tack för din hälsning hos mig! Lika trevligt här hos din blogg, roligt att träffa på nya bekantskaper vilket man inte riktigt hinner/orkar nuförtiden ;)
Må så gott! kram Milla

Meta sa...

De där kylarna är allt bra häftiga. kanske ska ta en tur till butiken. Ljusen behöver ändå fyllas på. Dalmålningen gillar jag det är en lite favorit hos mig önskade jag kunde måla det.( kanske inte bra då fanns det nog på allt här haha)
Ha det gott bland böckerna
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja visst är den fin cyklamen...underbara färger också! Mot IKEA också, vilken fin kylare. All världens vin, hm, du får hålla lite koll på vinet som görs här på gården Stora Boråka, vann visst ett pris för att det är så gott och till nyår kommer det en "champagne" (mousserande vin) också! Ja svenska goda viner är ju inte så vanliga...
Ha en finfin dag i solen!
Kram Titti

Stina I Söder sa...

Jättefin kylare! Måste jag införskaffa!
Ha en fin helg!
Kram