fredag 27 februari 2015

Pyssla lite .....


..... jag måste tillstå att jag ha inte EN favoritsyssla i trädgården, det är många. Jag är ju mer för det ätbara och lägga min tid där ;-) inte speciellt förvånande?
Det "tunga" gör jag inte alls, inte för att jag inte vill utan för att min stelopererade rygg inte tillåter det :o


Tillbringar gärna senvinter och tidig vår i växthuset, litet men året-runt-uppvärmt. Under vintern återfinns medelhavsväxterna här och övrig tid på året är det ofta chili och lite tomater som huserar här.


Köksträdgården får sig gärna en omgång under våren, strax innan primörerna tittar upp.


Eftersom trädgården, efter lite ömhet, gärna delar med sig av sina skatter är det oerhört tacksamt att älska matlagning. Vem gör inte det, med råvarorna direkt från jorden till bordet? Utan gifter, utan mellanhänder!


Vi har inget lantbruk direkt, så det köttet vi mer än gärna tillagar kommer från gårdar i närområdet. Lyx! jag vet :-) Fördelen med att bo på landsbygden.


Jag måste ju medge att jag inte ogillar att slå mig ner i skuggan under valnötsträdet och parasollet :-)

Fler favoritsysslor i Blooming Friday HÄR

Ha en underbar fredag. Tjingeling ♥ ♥

16 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Trädgård och mat är en utmärkt kombo och så tillfredsställande att kunna producera råvaror själv.
Trevlig helg
Anette

Meta sa...

Det är den bästa av alla värdar att få ha egna grönsaker och annat från trädgården. det måste nog de skidande killarna också ha upptäckt. hihi
Ha en fin fredag
Kram Meta

Villrose sa...

Å, det ser så fint og fristende ut!

Leena sa...

Så härligt det ser ut, och vad skönt att ha ett åretruntväxthus! Vi har funderat lite på det men det går nog inte. Nu övervintrar vi lite i garaget och försår mycket inomhus. Väldigt inspirerande bilder! Jag är så nyfiken på hur våra sparrisar (satta förra året) levererar i år. Men mat och dryck i trädgården -. det är nog det som det hela går ut på! Färskt och närproducerat ...
Ha en skön helg!

Merja sa...

Tror jag blev hungrig:) Fina bilder! Jag odlar mest blommor, men tänker ofta att jag ska börja med det ätbara oxå...få se hur det blir i sommar.
Ha det gott!

Gunilla sa...

Vilken lyx att odla egna grönsaker.Sparrisen ser riktigt fin ut.
Jag odlar inget ätbart.
Trevlig helg

Sofie sa...

Jag kan bara hålla med dig. Gillar som du både att odla min egen mat och att tillaga den:) Ha det fint!
Varma hälsningar,
Sofie

Marit Sønstebø sa...

Jeg er helt enig med deg! Aspargesen ser flott ut på bildet. Så herlig det må være å ha varme på i drivhuset året rundt. Her er det for kaldt til det dessverre.

Ha det godt!

Inger sa...

Så trevligt du har det i din trädgård, och fint. Egen skörd smakar bäst!
Trevlig helg!

Inger Marie sa...

Vakre bilder og så fint du forteller om hage-gleder!
Egen dyrket grønt is the best!!
Takk for din hyggelige hilsen og god helg:)

Mias Trädgård sa...

Men, visst är det sant som du skriver! Det finns många favoritsysslor i trädgården! Roligt med en till som gillar kombinationen mat och trädgård! Hoppas solen skiner i helgen! :) Mia

Maribel sa...

Det är lyxigt att plocka egna grönsaker i trädgården och i växthuset. De smakar så gott. Trevlig helg!

Millas Trädgård sa...

Trädgård och mat är en oslagbar kombination! Härligt att njuta av båda☺
Trevlig helg
Milla

Carina sa...

Visst hör trädgård och mat ihop och berikar :) Sen tänker jag att trädgård är en fantastisk syssla eftersom vi kan lägga det på en nivå som själen mår bra av utan att kroppen behöver ta stryk.

Ha en fin helg! Carina

AnnA sa...

Hej Catarina!
Ja, det finns en del sysslor i trädgården, som man sedan kan njuta resultatet av.
Trevlig helg!
Hälsn
AnnA

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Det är speciellt det där, att äta av egen odling. Något som jag alltmer uppskattar... Nu fick jag plötsligt en väldig lust att beställa frön till min yttepyttelilla köksträdgård =o))
Allt gott!
/Katarina