tisdag 27 februari 2024

Frivillig och ofrivillig nålbehandling


Det där med hemmablind har fått en ny betydelse;
Jag vattnar blommor och dammar fönsterbrädor flera gånger i veckan, ändå noterar jag liksom inte vad som händer. Helt plötsligt vill krukor sprängas och blommor tippa över för att de är för långa :o

I vardagsrumsfönstret ut mot gatan hade jag en stor flasklilja med tre "stamklumpar" i en av Eklaholmskrukorna, i den andra hade jag en Euphorbia (High chaparall kaktus).
Flaskliljan gick inte att få ur sin kruka utan att behöva offer. När euphorbian skulle balanseras ner, fick jag otaliga stick och rivsår av taggarna. Phui!

Jag räddade en flasklilja, båda bladrosett och rotklump är intakt. 
En fick delas i bladrosett och rotklump, jag satte bägge i såjord och väntar ivrigt på resultatet. 
Den minsta, ja det blev bara en rotklump med minimalt antal rötter, men jag satte den också i såjord.


Euphorbian fick sin nya plats på golvet i en riktigt tung kruka. Nu hoppas jag och tror att den kan växa ytterligare några år innan den behöver ny kruka igen.


Terracottakrukan är från Bergs Potter och har samma mönster som mina grönglaserade i ett annat av fönstren i vardagsrummet. Jag passade på nu när Ellos gav 30% rabatt :-)


Efter att ha klippt ner hibiskusarna och nerium riktigt ordentligt, håller jag tummarna för att lusangreppen minskar. Jag har fällorna kvar och jag har behandlat dem upprepade gånger med såpa. Men, men .... sprayflaskan med såpa står redo.


Den frivilliga nålbehandlingen då? Som rubriker syftar på?
Jag har påbörjat en behandling med "dry needling" mot min spänningshuvudvärk (roten till min migrän). Lite samma nålar som vid akupunktur, men nålarna sätts i triggerpunkter som sedan triggas ett antal gånger under behandlingen.
Gör det ont? 
Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes. Men smärta ska med smärta fördrivas ;-)
Två behandlingar i nacke och axlar, två veckor i rad är avklarade. Nu ska kroppen få vila en extra vecka innan det ska sättas nålar i tinningar och käkmuskler. Hua!

Ha en fin fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: