lördag 25 april 2020

Vatten, grunden för liv


I går fick jag vatten indraget i växthuset :-)

Jag har haft vatten tidigare men då med en slang genom tvättstugedörren, alltså inget som fungerar om vi inte är hemma. Nu kommer samma vatten genom väggen i stället. Ren lyx!

Det som återstår är att fylla igen runt vattenröret och snygga till väggen.


Slangen och slanghållaren var perfekta, däremot ska slangkopplingar och sprutmunstycken bytas ut kvickare än kvickt. Smäckigt är bara förnamnet!


 När de nya slangkopplingarna kommer, kommer även en grendelare så att bevattningsautomatiken kan installeras. Kommer kännas så bra att växterna i växthuset kan få vatten under den varmaste tiden på dygnet när vi är på jobbet.


Måste bara avsluta med en bild på blomlådan med sallad. Jösses vad den satte fart den här veckan :o I kväll blir det minsann hemodlad sallad till medelhavspajen :-)

Var rädd om er och ha en skön avslutning på lördagskvällen <3

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vad skönt att slippa oroa sig över om växterna ska torka ut och dö när man jobbar. Din sallad är fyra gånger större än min. Härligt när man kan börja skörda. Kraaam Pia

Susie på Stjärnarve... sa...

Vi har också ett växthus (med nästan bara vackra växter, förutom vindruvor och lime) byggt mot väggen på huset, men där innanför är sovrummen - alltså inget vatten i närheten. Så vi löste problemet med en plasttunna med vatten som står precis utanför dörren på våren, sommaren och hösten och inne i växthuset på vintern (det är uppvärmt). Vi har också löst vattentillgången för växterna när vi åker på semester en vecka på sensommaren med att dra en automatisk bevattningsslang från vattentappen i andra änden av huset. Fungerar bra!
TREVLIG HELG/Susie