torsdag 14 juni 2018

Trädgården, vårt uterum


Ni som hängt med min blogg ett tag, vet ju att vi inte har något fancy inglasat uterum, inga härliga trädäck. Trappor på tre av husets sidor varav en är en ytte-pytte liten altan med tak över, men vi har en ljuvlig trädgård. 
Trädgården som är vårt uterum :-)


I år har vi inte så många sittplatser, men vi har vår stensatta uteplats utan insyn bakom planket och under valnötsträdet.

Nu har vi tyvärr inte suttit här jättemycket de senaste veckorna, när det vackra vädret hälsade på. Mygg och knott kom nämligen samtidigt som värmen :-(
Jag håller tummarna för de bitande insekterna minskar, annars får jag minsann investera i ett sånt där jättemyggnät som man hänger över parasollet. Det där hängande parasollet som vi inte har tagit fram ännu :o


Trots att det är extremtorrt, tokblommar rosorna och trädgården är just nu invävd i rosdoft. Helt ljuvligt :-)


Jamen fy så trist det ser ut med persiennerna nerfällda, men det är det enda jag kan göra för att hålla värmen ute (så gott det nu går när solen gassar från klarblå himmel).

Kvällens vattenrunda är avklarad, listerna är tvättade och förberedda för målning och nu är det dags att krypa ner mellan de svala lakanen.

Ha en härlig avslutning på veckan <3

1 kommentar:

Meta sa...

Jag kan inte minnas att vi haft en så fin och härlig försommar som i år är mer ute än inne mot för förra året då vi gick i vinterkläder nästan hela sommaren.
Visst är det härligt med allt som blommar trotts den torra tiden, de har nog djupa rötter så de letar till sig lite fukt.
Inget vidare med de ilskan småkrypen Vi har det här med men än klarar vi av att vara ute.
Nu ska jag krypa ner till John Blund jag med.
Ha det gott
Kram Meta