söndag 10 maj 2015

Som en åsna mellan två hötappar ........


...... i går kväll startade jag en deg, lite som experiment. Skållat Ölandsvete, rågsurdeg, massor av chiafrön, linfrön, solrosfrön, pumpafrön och annat smått och gott från skafferiet. Kalljäst i kylskåp över natten, vikt efter alla konstens regler under förmiddagen och slutligen gräddade på bakstenen.
Gissa om jag är nyfiken på att smaka  ;-)

Under tiden som jag höll på med brödet gjorde jag en sista rensning i trädgårdslandet, vände ner 200 liter koskit och krattade ut ny täckbark på gångarna.
Nu är vi redo att sätta i gång odlingssäsongen 2015 :-)


Ja visst ja, jag bakade ju en ny sorts kakor också mellan varven. Sega kolakakor smaksatta med hackad dajm. De gick hem hos maken i alla fall :-)


Innan jag gick in för att vila ryggen rensade jag ur runt våra magnolior. De fick ny surjord och sedan lite täckbark närmast gräset. Tanken är att det ska grävas ut lite i taget varefter magnoliorna växer.


Jag satte ner ramslöksplantorna, hundtandsliljorna och trillium, men jag ska nog kolla om handelsträdgården kan få tag i mer ramslök :-)


Stjärnmagnolian har redan blommat över och praktmagnolian börjar att släppa sina kronblad. Underbart är kort! 
Det gäller verkligen att njuta medan det går :-) 

Men det är fortfarande en magnolia kvar, buskmagnolia eller juni-magnolia, den tror jag tar ytterligare tre-fyra veckor på sig innan den slår ut. Givetvis kommer rapport när det är dags ;-)

Nu är det dags att lägga mig raklång på det hårda golvet och vila upp ryggen en stund.

Ha en underbar söndagskväll. Tjingeling ♥ ♥

3 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Det där brödet är nog supergott. Vad du kämpar och jobbar, vila ryggen ordentligt. Sugen på kakor blev jag också. Här är det jättekallt och regnigt. Kraaaam Pia

Meta sa...

Ja minsann efter allt det där är vila ett måste, det kommer ju en dag i morgon med. Magnolia kan jag inte se mig mätt på.Vackra bröd du har gjort.Önskade jag hade mer bakningslust det är ju så gott med färskt bröd och kakor.
nu flyttar jag till kolonin i morgon så då blir det inget bakning av alls om jag inte far hem någon regnig dag förstås.
Ha det gott
Kram Meta

Eva Lundberg sa...

Vilken skön söndag du verkar ha haft! Och så gott det där brödet ser ut...
Kan nästan käna doften av nygräddat ända hit! Och kakorna lät ju supergoda.
Önskar dig en skön vecka!