fredag 15 maj 2015

Botanisera .....


... jomen så startade dagen i går :o Först ett besök hos Duvemåla Trädgårdscenter, hade lite ramslök och chili att hämta :-) Perfekt med lokal leverantör!


När vi ändå var ute och åkte tog vi den lilla omvägen runt Långasjö växthus, egentligen skulle vi ha körsbärstomater (inte plantor då utan ätfärdiga), men kunde ju inte låta bli att beundra alla sommarblommor. Blir garanterat ett nytt besök när temperaturerna är bättre för sommarblommorna ;-)Väl hemma, blev det ju till att vila lite ;-))


Beundra valnötsträdets bladutspring, första året med blommor dessutom. Vi får väl se om det även resulterar i nötter?!?


Jag är ju tvungen att sprida gracerna lite, några ramslöksplantor åkte ner bland den övriga bladlöken. Sen tidigare finns både gräslök och kinesisk gräslök. Hoppas nu att ramslök trivs på någon av de platser där jag petat ner den :-)


Nu håller jag tummarna för att de slemmiga, äckliga, sniglarna håller sig från sparrisen. Har planer på att lägga ut både kaffesump och äggskal, dessutom vattna ut nya nematoder igen :-(( Grrrr!!!!!!

Fler bra snigeltips?

Nu beställa nematoder!! Ha en underbar fredag. Tjingeling ♥ ♥

2 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

God morgon! Vad kul med alla speciella träd du har. Valnöt, så härligt. Ramslöken som jag har står på norrsidan och har lite morgonsol Den trivs jättebra där och har spritt sig. Sniglar har jag inga tips om hur man gör för att slippa. Kram Pia

Meta sa...

Jodå även hos mig har de upptäckt hur god sparrisen är. Fick kakaoflis av en granne det ska visst också var bra. Testa går ju alltid. det försvinner inte som kaffesumpen gör.
Såg en snigel i sumpen igår den var ungefär som den i saltet.Så det funkar visst
Ha en fin och skön lördag
kram Meta