söndag 1 februari 2015

Rik och lyckligt lottad .....


.....resultatet av gårdagens besök på Blomsterlandet pryder bordet i matsalen, en bukett långa, vita och fransiga tulpaner.


Dagens frukost, tillika en repris på gårdagens, gav tillräckligt med energi för dagens sysslor. Mina i köket, makens med rollern och snöslungan (inte samtidigt dock).
Måste verkligen tipsa om hemgroddade alfalfagroddar, supergott både på macka och i sallader. Snabbt går det också, fem dagar från blötläggning till första avsmakningen.


Jag är så lyckligt lottad, som har möjlighet att både baka och laga mat på de mest fantastiska ekologiska råvaror. Jag känner mig rik på ett bra sätt, inte rik på pengar, men rik på bra råvaror som ska bli vår mat.


På Öland införskaffades lite olika vackra bönor. Hälften av dem har under dagen omvandlats till en härlig bönsallad. En sallad perfekt för veckans luncher. Recept finns HÄR.


Utöver diverse matbröd och nyttigheter har jag givetvis fixat lite fikabröd, bra att ha om det kommer oväntat besök ;-)


Det är riktigt kul att laga mat, när man får möjlighet att använda så vackra råvaror. Spetskålen ska stuvas och smaksättas med lite fransk senap. Mmmmm......

Ha en underbar avslutning på söndagen och en bra start på den nya veckan. Tjingeling ♥ ♥

4 kommentarer:

Meta sa...

Så mycket gott du fixat. det är roligt med båda delarna men jag behöver verkligen känna för det om det ska bli bra.Om vi får besök då kan jag göra hur mycket som helst.
Ha nu en bra början på den nya månaden och veckan
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Blir ju riktigt hungrig. Bönsalladen låter god. Citronbönan har jag varken sett eller smakat, men hittar jag nån ska jag passa på.
Ha det fint
Anette

Pia Gustafsson sa...

Underbara råvaror. Bönsalladen ska jag testa och groddar var det ett tag sedan... Tack för påminnelsen. Älskar dom. Kraaam Pia

DecoMillAntik Patrik sa...

Vilka fina tallrikar vid frukostbordet,jättebra blogg!med många spännande saker.