onsdag 4 november 2009

Drömgolv, men inte.......

.... i vårt kök. Ännu!
Jag hittade mitt drömgolv tidigt i våras, och tro det eller ej. När vi var hos min bror för ett par veckor sedan, vilket golv hade han lagt in i sitt nya kök? MITT DRÖMGOLV! Linoleum i rutor 30 x 30 cm och samma färgkombination.
Det var kul att se golvet utlagt, vi får se om vi tar de gula eller de grå rutorna ihop med de röda.
Appropå min bror, vilket kök han gör i sitt fantastiska hus! Det kommer att bli jättefint, inte utan att man blir lite avis. Men det passar definitivt inte in i vårt hus.
Vi försöker ju att återställa vårt 40-tals hus, och köket blir sakta men säkert ljusare och ljusare. Vi bestämde oss för blankt vetegul, för både luckor och lådor. Kylskåpet kommer också att bytas ut, vi kommer att ställa det direkt på golvet och det kommer att fylla hela "hålet". Äntligen slut på alla dammsamlarhål.
Vi kommer att behålla vår långa rostfria diskbänk, de övriga arbetsytorna ska få skivor ned virr varr.Den bruna färgen som är på lådorna är den vi har levt med. Den bebisblå som dykt upp i mitten verkar vara en del av originalfärgen (även orangea dyker upp). Golvet idag består av "korkmatta" och klinker vid diskbänken (original). Ska bli så skönt när vi är klara!
Vi har väntat på rörmokarn i flera dagar, hoppas att han kommer i morgon. Vi måste byta toalettstol på lill-toan.
Tjingeling

Inga kommentarer: