lördag 18 juli 2009

Dagsutflykt.........

.......tänk att människans batterier är så lättladdade!
När SMHI lovade hyfsat väder bestämde vi oss i all hast för att ta oss en dagsutflykt till Österlen.
Vi startade med ett besök hos Mandelmanns Trädgårdar, vilket verkligen kan rekommenderas. Kul att se trädgårdarna live, vilka fantastiska odlingar. Det vattnades i munnen samtidigt som det var vackert att se på.

Många frukt- och bärträd som väckte ha-begär. Det som står näst i tur för vår trädgård måste bli Mullbär, Aprikos och Kvitten.

Nästa stopp blev en lunchpaus i Vik. En stående favorit i utflyktskorgen är ciabattabröd med mozarellaost, parmaskinka, tomat och basilika. Efter lunchen tog vi oss ett svalkande dopp i havet, inte speciellt kallt faktiskt, en bit över 20 grader var det allt. Efter doppet tog vi oss raskt ner till Simrishamn och Apotekarens Trädgård. Här väcktes återigen ha-begäret till liv! Citron, Lime, Vit agapanthus, Mullbär igen, osv........ Några kryddor följde med i bilen för att komplettera upp den nya örtagården. I Apotekarens Trädgård behövde inte kameran tas fram, alla bilder finns etsade på min näthinna sedan länge. Jag återvänder hit så ofta jag kan för att hämta inspiration och för att ladda.....
Det fjärde stoppet blev en bit inåt landet, Ingelsta kalkon. Kalkon är bland det bästa som finns att grilla, så några kilo åkte lätt ner i kylväskan.
Det sista stoppet för dagen blev Kiviks hamn och Buhres fisk, lite fisk kan man alltid göra plats för i kylväskan.
Sent om sider styrde vi motvilligt kosan norrut igen. En helt underbar utflyktsdag med familjen i vackert väder, sol och bad (och trädgårdsinspiration). Tur att det inte är längre ner till Österlen än att man kör ner på 1 1/2 timme!
Tjingeling


Inga kommentarer: