tisdag 10 oktober 2023

Hösthelg i Halland & RoadTrip


Så härligt att bara kunna backa ut från garageuppfarten och styra mot Halland som vi gjorde i fredags.
Som vanligt när familjen träffas umgås vi över mat och dryck :-)

Vi började med att köra omvägen över Heberg och Ugglarps grönt för att införskaffa fredagsmaten.

Lördagen blev hyfsat tidig eftersom vi skulle ut och spela 18 hål på Haverdal, sonens hemmabana.
Därefter raskt hem, byta om och ta bussen in till Halmstad city för lite nöjesliv. 
Middagen lagade vi hemma i det unga parets lägenhet.


Under söndagen blev det lampmontering, uppsättning av de sista rullgardinerna och ännu mera matlagning :-)


Måndag morgon startade vi med en snabbvända in till Halmstad för att hämta upp lite smörrebröd till lunch. Sen tog vi oss en RoadTrip söderöver och intog vår lunch i Ystad.


Trots de mörka molnen hade vi en hiskelig tur med vädret hela helgen.


Eftermiddagsfikan tog vi med oss från Ystad och intog den i Kivik :-)
Däremellan hämtade vi upp lite fisk i Simrishamn.


Lagom till mörkrets inbrott var vi hemma igen efter en helt underbar helg med både mat, dryck och motion.

Tisdag, tittar på bilderna och längtar tillbaka till helgen.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

fredag 6 oktober 2023

Årets sista fönster klart


Jamen så där, nu kan vi förklara följetången "Fönsterrenovering, säsong 3" för avslutad :-)

Det var dessutom i grevens tid, för nu har vädret slagit om. Det är kyligare och det gör att fukten kryper in i märgen, speciellt om man inte har alla fönster på plats i huset.

Men nu så, även det vänstra fönstret uppe är omkittat, målat mellan, målat in- och utsida. Nu återstår endast listerna på insidan av fönstret, men det går ju att måla med fönstret på plats. Sen ska gardiner upp och rummet ska möbleras igen :-)

Fredag och vi har avslutat säsong 3 av fönsterrenovering.
Fredag och jag ser fram mot helgvila.

Ha en härlig avslutning på fredagen och en fin start på helgen <3 


 

torsdag 5 oktober 2023

Var dags rum


Men jösses, hur ska man hinna fota efter jobbet :o
Så fort det blir mörkt! eller så jobbar jag för länge helt enkelt.


Vardagsrummet har ni sett många gånger förut, men kanske lyckas jag hitta någon ny vinkel?
Helt ärligt förändras det inte speciellt mycket här inne, känner mig faktiskt ganska nöjd.


Skulle väl vara några nya kuddar istället för de som solen blekt ur totalt :o
Får leta upp några nya kuddfodral helt enkelt :-)


Kanske skulle komplettera med några snygga ljuslyktor också, man kan ju aldrig få för många menar jag ;-)


Torsdag och det har varit en riktigt slitig vecka, mycket på jobbet och sedan fönsterrenovering ovanpå det, men i morgon är det äntligen fredag :-)

Ha en fin fortsättning på veckan <3

onsdag 4 oktober 2023

Nyskördat


-Tror du att det finns morötter så vi kan ta stuvade morötter istället för potatis?
Maken ställde frågan när vi planerade veckans matlista. Jag kan väl säga som så, att jag behövde inte vara orolig över mängden morötter ;-)
Jag trodde väl aldrig att det skulle finnas så stooora morötter. Allt regnande under andra hälften av sommaren måste ha gynnat morötterna. 
Jag sådde två olika sorter, bägge sommarmorötter. I en fjärdedel av en pallkrage vanliga orangea och i en annan pallkrage, samma mängd men av en mixad sort.
Den gula moroten kommer från den med mixade färger, vi får väl se om det blev bara gula eller om det finns några av de tjusiga mörklila också. Men det får jag kolla en annan gång, det här blev nog i mesta laget, men som sagt, ingen potatis, bara morötter :-)


Onsdag och vi äter nyskördade morötter från köksträdgården. Höjden av vardagslyx!

Onsdag och ett STORT GRATTIS till dottern som fyller år idag <3

Ha en fortsatt fin vecka <3

tisdag 3 oktober 2023

Hur smakar Gamla Stan


Även om jag är född och uppvuxen i Stockholm kan jag inte säga hur Gamla Stan smakar, däremot kan jag beskriva den ljuvliga doft som en julmarknad på Stortorget i Gamla stan bjuder på. Sockervadd, brända mandlar och vedeld.


Blossa själva beskriver årets årgång så här:
Hallon tillför en lekfull bärighet i Blossa 23, vars sötma balanseras av humle som blir extra tydlig i eftersmaken. Humlens toner fångas särskilt bra upp av nejlikan från glöggkryddorna, som tillsammans bjuder på en spännande kombination.
Frågar vi Systembolaget, beskriver de årgången så här:
Kryddig, söt smak med inslag av pomerans, hallon, kardemumma, tropisk frukt, ingefära och örter.


Jag skulle vilja påstå att hallonsmaken framträder bäst när glöggen dricks kall, den har en besk eftersmak som jag misstänker kommer från humlen och kryddnejlikan som framträder väldigt tydligt.


Varm smakar den mest som just varm, vit glögg men med en tydlig besk eftersmak.

Det är inte den godaste, men definitivt inte den sämsta. Den får tre glöggmuggar av fem.

Tisdag och årets Blossa är provsmakad.

Ha en fin fortsättning på veckan <3