torsdag 21 februari 2019

Vi har en plan, en trädgårdsplan


En plan växer sakta men säkert fram, en långtidsplan för trädgården.

I det korta perspektivet ska jag ta hand om pallkragarna som ligger i garaget och bara väntar på att få sin härliga svarta färg, sen ska de ut i trädgården.
Tre i rad och två på varandra precis norr om trädgårdslandet (nedanför den bruna kvadraten). Maken får fylla dem med jord och kogödsel, därefter plantera hallon, hösthallon, svarta och röda vinbär samt blåbär.

När jag ändå köpt färg till pallkragarna kan jag lika gärna ge mig på staketet åt längs Storegårdsgatan (till vänster i bilden), svarta träreglar och vita betongstolpar som bara längtar efter ny färg.

I det något längre perspektivet sjunger vårt älskade växthus (till höger om huset) på sista versen och behöver bytas ut. Trots att vi bytt takfönster och isolerplastskivor en gång är det inte längre vädertätt.
Från början hade vi tänkt oss ett alldeles väldigt exklusivt vinterbonat växthus, men det kräver extremt mycket jobb att få på plats. Efter mycket velande fram och tillbaka har vi konstaterat att den orken och energin har vi helt enkelt inte. Det får bli en enklare variant, något bredare än det befintliga, nästan samma höjd men någon eller ett par meter längre.

Vi har en gammal trädgård och under de närmaste åren behöver en del träd och buskar tas bort och ersättas med nytt.
Vi har syrenhäckar längs Verdavägen (längst ner i bilden), de måste tyvärr hållas på 90 cm, vilket är mer jobb än den gör nytta. En 90 cm hög syrenhäck gör inte någon människa glad så den får helt enkelt grävas upp.

En mysig avenbokberså ska planteras en bit in i trädgården för att ge lite insynsskydd.

De 40 meter gunnebonät som hållit syrenen inne på tomten skulle behöva ersättas med träreglar,  mellan stolpar som måste gjutas om……….

Phui! Det gäller att skynda långsamt så att inte planen knäcker oss innan vi ens har kommit igång ;-) 

Med hus och trädgård blir man aldrig sysslolös.

Ha en fin fortsättning på resten av veckan <3

3 kommentarer:

Anonym sa...

Låter klokt att ha en långtidsplan och att skynda långsamt. Att behöva hålla häcken på en låg nivå känner jag igen men då är det nog bättre med annat än syrener.

Ha det gott! Carina

HWIT BLOGG sa...

Spännande! Ja vi borde också ha en trädgårdsplan men det får väl vänta tills vi ser vad som kommer upp och hur vi vill ha det...enkelt ska det ju vara också :)
Kram till dig från Titti

Villa Ryttarängen sa...

Wooow vilken fin plan, proffsigt! Ja du man har ständigt något att pyssla med. Är det inte inne så är det ute. Fast det är ju roligt också annars kunde en ju bo i lägenhet. Kraaam Pia