onsdag 21 december 2016

Det där med vintersolståndet



Jul- och nyårsfirande närmar sig med stormsteg, men idag är det vintersolståndet och alltså årets kortaste dag. I dag är det även dagen då det vänder och vi går mot ljusare tider. 
Visserligen står det still under någon vecka, men vetskapen om att det bara blir ljusare gör mig lycklig.


I juleljusens och lampornas sken är det hög tid att få in skinkan i ugnen.
Det är skinka från en glad gris och som brukligt är ska den ugnsbakas med örter, lök, vitlök och massor av vitt vin. Inte direkt någon klassisk senapsgriljerad skinka, men väl en julskinka på vårt sätt. 
Även revbenen ska kokas, för att sen grillas på kolgrillen i morgon och till sist glaceras med en sticky glace med massor av vitlök, ingefära och chili

Ha en fin kväll och en bra fortsättning på resten av veckan.

1 kommentar:

Charlotta sa...

Ljusare tider ser vi fram emot. Du lyser upp bloggvärlden med vackra lyktor så länge. Tack! ♥

Önskar god jul!