söndag 28 juni 2020

Trädgården bakom planket


Det finns ju en nackdel med hörntomt och det är just insynen. Häckar och staket i korsningarna får vara max 90 cm, det är lite svårt att skapa insynsskydd med så låga häckar.

Bakom planket, under valnötsträdet ligger vår lilla oas, den delen av trädgården som är helt utan insyn sommartid. Vår uteplats under parasollet, grillplatsen, växthuset och köksträdgården.


Det som omgivningen möjligen kan skönja är doften från vår gigantiska honungsros och fläderblommorna.


Den senaste veckans värmebölja har krävt en hel del vatten, men värmen har verkligen skjutit på all växtlighet. Trots att vi egentligen inte har en blommande trädgård är det mycket som står i blom.


 Kryddorna, som vi flyttade har tagit sig riktigt bra. De nyplanterade har dock haft det lite kämpigt med sniglarna. Med den takten som jag jagar sniglar kommer jag nog snart att hålla dem stången, dessutom är snigelgift utlagt på diverse olika platser i trädgården.


Köksträdgården har än så länge klarat sig hyfsat bra från sniglar, misstänker att det beror på de nematoder jag vattnade ut för fyra och fem år sedan. Har redan bestämt mig för att ta ett tag nästa år igen trots att jag inte är speciellt positiv till nematoder i jord utanför det kontrollerade växthuset. Av två onda ting väljer jag nematoder, det är så tråkigt att odla för att allt ska bli uppätet.

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på den nya veckan <3

1 kommentar:

Ätliga trädgården sa...

Så mysigt du har det bakom staketet! Intressant att nematoder skullel kunna ha sån långtidseffekt. Kanske hörntomt är ett plus också.
Allt gott
/Anette