onsdag 13 juni 2018

Grönt är skönt


Ytterligare en pusselbit är på plats, den mossgröna fondväggen i sovrummet. Det gröna är en härlig kontrast till det vita och har en lugnande effekt på helheten i rummet.

Nu ska maskeringen rivas, golvpappen ska bort och rummet städas. Ny maskering sättas på plats för lister och elementrör ska målas. Elementet ska sprayas några gånger till och monteras så snart det och rören torkat.


Vi avslutar renoveringen med att lägga det nya ekgolvet, slipa, måla och montera alla dörrar.

Därefter är det dags för det riktigt roliga, montera takskenor och mörkläggningsrullgardin. Hänga upp taklampa och gardiner.  
Till sist ställer vi tillbaka möblerna en efter en till vi är nöjda med helheten, de möbler som eventuellt blir över får ta plats annorstädes. Vi vet redan nu att några nya inredningsdetaljer ska beställas och inhandlas men de visar jag när de är på plats.


Någon gång i höst kommer elektrikern för att dra utanpåliggande el till nya uttag, montera gammaldags kontakter och lysknappar samt dra el till våra garderober.

Eftersom det kommit några få millimeter blöta under dagen låter jag vattenkannorna och ryggen vila.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Åhhh så avundsjuk jag blir. Jag vill också orka och ha råd att renovera. Fint blir det hos er och snart börjar det allra roligaste. Piffet! Kraaaam Pia