måndag 29 maj 2017

Ljudet av gånggrus


När vårt hus var nybyggt, var det vackra gångar med underbart röd öländsk kalksten.
Det sägs att varje generation sätter sin prägel på ett hus, någon generation före oss plockade upp kalkstenarna och bytte ut dem mot grusgångar. 
De här grusgångarna lever vi med inklusive allt extra arbete det innebär :o

Grusgångar kräver underhåll varje vecka, tar egentligen inte alls lång tid och kräver bara ett skyffeljärn och en bra kratta. Det är dessutom väldigt avkopplande, nästan meditativt, att skyffla och dra krattan i gruset.


Slarvar man med veckounderhållet får man däremot bita i det sura äpplet och lägga ner ordentligt med arbete. Tur då att den gångna helgen innehöll fler lediga dagar än normalt ;-)


Eftersom gångarna har lite längd, kom flagglinan väl till pass för att linjera de raka kanterna. Maken tog kantjärnet, skar rena raka kanter. Sen kröp vi ner på alla fyra och körde från varsitt håll. När vi mötes på mitten var det bara att göra om det hela igen på nästa kant.

Mycket jobb är det, men fint blir det. Nu gäller det bara att hålla efter med skyffeljärnet och krattan.

Helgen gav oss också tid att förbereda trappa, garage och gamla soprummet för hantverkarna som dyker upp i slutet av veckan. Så spännande!

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan.

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Snyggt! Jag gillar grus men öländsk kalksten är ju inte fel det heller. vad ni jobbar och står i. Fast fint blir det. Kraaam Pia