onsdag 14 december 2016

Det där med att ha en plan


 Med lillejul på en fredag och julafton på en lördag och heltidsarbete ända fram till lillejul gäller det att lägga upp en plan för att slippa den värsta stressen.

Julgranen är på plats och julklapparna är inslagna.

De flesta huvudingredienserna till maten är redan inhandlad. Komplettering gör vi vartefter i vår lokala matbutik.


Till helgen drar vi igång med julmaten, på lördag är det dags att salta ur sillen. Sen är det någon rätt inplanerad varje kväll, tur att vi har stor frys och extra kylskåp att ta till ;-)  De rätter som inte tål infrysning görs givetvis sist.


Jag bakar ju gärna allt bröd, startskottet går på fredag då skållningarna och surdeg ska fixas, sen rullar det på av bara farten. Favoritkakorna, det är inte många, bakas lite då och då när det blir lite tid över.

Men fram till lördag gäller det att få matsalen klar ;-)

Ha en fin kväll och en bra start på resten av veckan. Tjingeling

3 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Härligt med en bra planering. jag håller på att bli bra på det. Kraaam Pia

Meta sa...

Hörde idag att kvinnor mellan 25-50 ligger i riskzonen när det gäller julstress. Då klarar jag mig i alla fall då...Förresten så är vi os barnen i Jul
Låter som du har planerat bra bara att hoppas på att inget kommer emellan som vanligt är.Hum
Ha det gott resten av veckan
kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Kan jag få låna din kalender/planering hi hi??? Lär väl handla allt nästa fredag, glömma hälften och ja julen får bli som den blir i år...
Vinterkram från Titti