tisdag 11 oktober 2016

Händer det nåt


Ute slår det sakta om till höstfärger, de kyliga morgnarna och kvällarna är redan här. Tack och lov utan frost än så länge!

Frågan är ju då; Händer det nåt inne då?

Jomen, det gör det, men lite långsammare. Den senaste månaden har vi haft stort fokus på att få svärföräldrarna på plats i sin nya lägenhet och tömma av så mycket som möjligt från huset. 
En del har givetvis fått följa med hem hit, men har kanske inte riktigt hittat sin plats än. Även om vi har ett stort hus är det ju möblerat sen innan och det kan ta lite tid att få till rockaderna ;-)


Till hösten är det ju alltid skönt att fylla på med textilier, än så länge är det ju den underbara pläden jag visade härom veckan.
Nya linnegardiner till matsalen ligger på hög. Tyvärr var det lååång leveranstid på gardinstängerna – men det blir när det blir, till dess ska även färgen på väggarna bestämmas :-)
Jamen visst ja, gästrummet fick sig nya gardiner i helgen – gjorde ju ett byte med dottern ;-)


Sen är det ju det där med höst, ljus och belysning. Är det inte lustigt att det varje år dyker upp ett nytt mörkt hörn? Eller så är det helt enkelt så att åldrande ögon kräver mer ljus :o

Eftersom det ska till en ny läshörna :o japp ni läste rätt, ytterligare en mysig plats att läsa på.
En härlig retro skinnfåtölj med fotpall hittar snart hit. En skön läsfåtölj kräver ju även en bra läslampa och den har jag minsann hittat! Plånboken tillät inte en ny, men väl en rekonditionerad :-) Bilder kommer väl senare i veckan när leveransen har kommit.

I övriga utrymmen händer det inte speciellt mycket just nu, vi ser tiden an och väntar på inspirationen som faktiskt brukar infinna sig någon gång i oktober eller november. Sen är det faktiskt också så att vi avvaktar installation av fibernät, eftersom vi inte har en aning om hur långt in i huset de är villiga att dra linorna :o


Medan jag väntar på den ultimata inspirationen, får jag sätta mig till ro och bläddra lite i min senaste vinst från tidningen Lantliv.

Ha en härlig fortsättning på veckan. Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

Ja det är mycket som sa på plats innan man är nöjd.om man blir det någon gång då vill säga. Ja att hjälpa andra att flytta det är ett bestyr utan dess like bra jobbat hos er och det tar sin tid innan allt faller på rätt plats, jag vet. Vi har fiber i huset men än anlitar jag ett annat företag men hoppas att jag ska komma mig för att byta det är såå mycket bättre ju.
Lycka till med alla planer väntar spänt på vad som kommer.
Ha nu en bra vecka i kyla och höstrusk
Kram Meta

Hem ljuva hem sa...

Fina gardiner! ja man vet inte riktigt var man ska placera vissa saker. Ny läshörna.. spännande. Det där med fiber det gick vi inte med om så himla dyrt. Fast det kanske var dumt det. Jag har en likadan gris som den du har på bilden, fick när jag fyllde 15 år fniss!. Kraaam pia