söndag 17 maj 2015

Mer än en lätt bris .......


...... de stackars medelhavsväxterna som försiktigt skulle vänjas vid vårt svenska utomhusklimat har verkligen fått kämpa mot elementen i helgen. Speciellt idag! Vi har ganska kraftig blåst, med ordentliga byvindar från nordväst. Inte ett väder som jag går ut i :o

Jamen visst ja, jag har ju fått upp alla lyktorna på altanen. De vita rislamporna är solcellsdrivna och lyser med blått ljus kvällstid. De svarta lyktorna känner säkert alla igen, för värmeljus och från Ikea.


Startade morgonen på gymmet och sen har jag ägnat dagen åt ett riktigt dåligt samvete, föra in alla kvitton i kassaboken. Phuuui! Tråkigt som bara den!

Jag har även suttit och redigerat bilder och funderat över bildkvalité, kört lite på fotokursen och funderat ännu mer.

Tidigt i våras bestämde jag mig för att ta minst en kurs hos duktiga Emelie. Egentligen är hennes kurser tänkta för porträtt- och bröllopsfotografer, men jag älskar hennes motljusbilder. Sen är ju frågan om jag någonsin kommer att krypa ur skinnet och våga mig på porträtt?!? Det får framtiden utvisa :-)


Mat är ju så mycket enklare att fota, den ligger på tallriken där man lagt den :-))

Ett litet tips så här i skolavslutnings-, konfirmations- och studenttider. Baserad på hönökaka är det en väldigt enkel smörgåstårta som går att göra till nästa hur många som helst, bara att bygga på höjden och därefter göra flera.
Givetvis kan man dölja kanten med lite extra creme fraiche och få det till en riktigt snygg tårta. Nu i helgen fick det duga med bara kanter, smaken finns ju där ändå liksom ;-)
Recept finns HÄR.


Nu åter till motljusporträtt och mer funderingar.

Ha en underbar söndagskväll. Tjingeling ♥ ♥

2 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

ja du den här vintern eller vad det nu är verkar inte vilja släppa taget alls. 3 grader här och spöregn heeela dagen. Gott där på bilderna. Gillar smörgåstårta väldigt mycket. Synd att jag måste välja bort brödet bara. Kraaaam Pia

Meta sa...

Ja nog har man fått hålla i hatten idag allt. Även här har blåsten vinit runt knutarna. Har varit större delen i växthuset det är mysigt när det är kallt ute.
den tårtan gillas här brukar göra den med lite olika variationer.
Ha en bra början på veckan
Kram meta