Det är inte varje dag man får en inbjudan till lunch på slottet. Men nu har det hänt <3
Teleborgs slott i Växjö, rikskänt från Stjärnorna på slottet 2017 och 2018.
Slottet är byggd av Fredrik Bonde och stod färdigt 1900 och var en bröllopsgåva till hans andra hustru Anna Koskull.
Sedan 1964 äger Växjö kommun slottet, Catrin & Rickard arrenderar det och driver både hotell och restaurangverksamhet.
Från terassen utanför huvudentrén har man en fin utsikt över slottsparken, som dagen till ära även huserade ett friluftsbröllop.
Vi bevistade inte bröllopet men väl ett 70-årskalas :-)
Till förrätt fick vi Råbiff på innanlår med semitorkade tomater, ramslöksmajonnäs, friterad schalottenlök och ponzudressing smaksatt med yuzu.
I glaset blev det Barbera d’Alba
Till varmrätt var det Ryggbiff med rökt tomatsky, confiterad grönsparris, syrad lök och friterad potatisterrin smaksatt med västerbottensost samt rostad vitlöksemulsion.
I glaset var det Rosso de Montalcino
Till dessert blev det en härligt krämig Crème Brûlée.
Mätta tog vi en liten tur runt i slottet och parken innan vi satte oss i bilarna och åkte tillbaka till Vissefjärda genom ett försommar Småland.
Tacksam för en härligt lördag att minnas.
Ha en fin avslutning på helgen <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar