fredag 29 maj 2009

Underbara, härliga.....


........äntligen har stormen bedarrat och solen tittar fram igen. Det var inte mycket regn som kom, men det lilla var välkommet.
Allt har tagit ny fart igen och blommar med full kraft. Min "lila" rabatt är fantastisk just nu. En purpurfläder full med blomknopp (snart dags att fundera på att göra rosa flädersaft igen) och fullt utslagna allium-bollar, svarta aklejor...... mmm På uteplatsen har lite fler växter baxats ut, rosa och vita oleander hukar bakom fikonträdet och ett hibiskusträd (fullt med knoppar, enkla röda) får samsas med småfikonen.... En hibiskus står fortfrande kvar på altanen (också den full med knopp), den behöver ytterligare dagar på sig innan den klarar full sol
Mina agapanthus är fulla med knopp, men det kommer nog att ta minst två - tre veckor till innan de slår ut.
Tänk att persikorna redan har fått lite storlek och det börjar bli dags att gallra dem lite så att det blir storlek på frukten.
Sonen, nyss hemkommen från arbetet på golfbanan, klipper gräset. Det är riktigt långt efter regnen och det är nästan en vecka sedan förra klippningen. Det kommer att bli riktigt helgfint.
C U








Inga kommentarer: