lördag 2 januari 2016

Rum att trivas i


Under året som gått har ni fått massor av "snuttbilder" från vårt vardagsrum, men nu är alla tre delarna nästan klara (så när som på belysningen, elektriker har lång kölista).

Vi börjar i delen närmast köket, fönster åt väster. Endast ett piano och en sittgrupp för avkoppling framför brasan.


Delen i mitten är inredd med inriktning på TV-tittande musikalisk njutning. Fondväggen är målad med Kalklitir (San Saccaria) med lodräta strykningar för att få en så lugn vägg som möjligt.


Från TV-soffan njuter vi av utsikten in i den tredje delen och utblicken mot trädgården genom de stora glasdörrarna.


Vyn från hallen in i den tredje delen av rummet har ni sett några gånger nu ;-) Men vi är väldigt nöjda med det nya utrycket!


Men vi har inte bara det vackra grå skåpet! Vi har även kvar det gigantiska ekskåpet :o Skåpet som slukar nästan hur mycket som helst, alla vinylskivor (och de är inte få), filmer och sällskapsspel.


I hörnet står mitt senaste projekt, en gammal lampfot i precis rätt höjd, som ska få sig en face-lift. Trädelarna ska bli matt svarta istället för bruna. Det guldiga, ska minsann förbli guldigt ;-)

30-40 liter vägg och takfärg, 5 liter listfärg, 2 kg Kalklitir och massor av timmar har gått åt.
Utöver att vi målat både väggar, tak och lister, har vi bytt ut altandörr och fönster mot stora glasdörrar och sidofönster. Ett nytt larm med kameraövervakning har installerats och el ska snart dras om.


Ute är det några få minusgrader med ett väldigt lätt snöfall och inne fortsätter vi att njuta av vårt ny-gamla rum.
Med en burk guldfärg och en burk matt svart färg är min lördag räddad :-)

Jag hoppas att ni andra njuter av lördagen och gör den så bra det går.

Ha en fin lördag. 
Tjingeling

2 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Massor av utrymme för umgänge, brasmys eller tv tittande. Härligt med öppen planlösning. ja det finna alltid projekt som väntar om man vill. Kraaam Pia

Meta sa...

Jodå här är vi i full gång vi med söderväggen är snart klar så bra att hinna det innan vintern. Som tur är får jag lite vila med målandet ett tag det tar på armarna som d vet.
Det ser så ljust och fint ut hos er nu nästan som ett nytt hus
Ha det nu gott på nya året
Kram Meta