onsdag 27 januari 2016

För tidig vår i luften


Helt makalöst! Ena veckan nästan -20 grader och snö, i kväll när jag körde från jobbet var det grådisigt med regn och +8 grader :o

Nu när snön är helt borta är vi tillbaka i det konstant gråbruna runt omkring oss. Då är det härligt med ett växthus att gå ut till.
Vårt lilla övervintringsväxthus och ju "uppvärmt", lite mer än frostfritt men inte mer än 5 grader. I växthuset förvarar vi de medelhavsväxter som inte är lämpliga att övervintra inomhus. fikonträd, citron- och limeträd, hängande persikoträd, olika kryddor, agapanthus och även några pelargoner. Dessutom står den underbara kamelian där nere och den blommar oförtrutet, den har blommat sen före jul och det är fortfarande massor av knoppar.


I kväll är det min kväll, mannen är på jobbresa och sonen på väg till Sälen. Jag kan göra precis vad jag vill :-)  
Lite catch-up på bloggar och favoritserierna på TV, de engelska husrenoveringsprogrammen :-) massor av te och allmänt mys i TV-soffan.

När man är ensam hemma är det extra skönt med det nya huslarmet, ingen kan komma in utan att larmet går :-)

Ha en härlig onsdagskväll. 

Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Nog känns det lite konstigt att det redan är vårkänning. men så sent som vintern kom så kan man ju sluta fundera nästan Vi lär nog få bakslag så vi tiger. Skulle ju åkt idag men det blev sängen istället hoppas det är bättre i morgon.Härligt med en ensam kväll det ä så skönt att helt bestämma när man ska äta eller gå och sova.
Ha det gott och mys ikväll
Kram Meta