onsdag 27 augusti 2014

Jag hann först ..........


........ jodå, snabbast var jag allt :-) I år lyckades jag minsann plocka de röda nötterna före fåglar och ekorrar, visserligen hade de hunnit provsmaka men det var tillräckligt många kvar för att kalla det skörd.

De limefärgade nötterna (vanlig hasselnöt) är egentligen bara med för att visa kontrasten, kontrasten mellan hasselnöt och röd zellernöt både färg och storlek.


Den röda zellernöten har väldigt mörkt purpurfärgade löv och gigantiska nötter i röda höljen. Jag köpte den av Anders när han hade plantskola hos Mandelmanns.


Ha en härlig onsdag. Tjingeling ♥

Har ni inte varit inne och kikat på de nominerade bloggarna till veckans blogg på Besökstoppen, så gör det och lägg gärna en röst HÄR.

4 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Läckert att plocka egna nötter. Det känns riktigt omöjligt fast vi har ju hasselsnår strax intill så jag ska nog bege mig.. Kraaam Pia

Meta sa...

Visst känns det härligt att komma först. Har en undran om trädet blir stort? visst det står på lappen men det brukar sällan stämma. Har tänkt mig nåt i den stilen men har inte sett det växa
Ha det så gott
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Vilken skatt, så snygga! Tur att du hann. Har egentligen ingen koll på när det är lämpligt att samla in hasselnötterna. Jag verkar alltid vara för sent ute eller är de alldeles mjuka inuti.
Allt gott
Anette

G:a Affären sa...

Den röda nöten är ny för mig, och så vackra! Jag bor nog i fel zon...!

Kramar
Cia