söndag 4 december 2011

När andra .....


......ljuset brinner, är snart Lucia här. Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen är här.

Gårdagens Ölandsbesök bjöd på en blandad kompott. Vi åkte över till en blåsig ö med solen i ögonen. Besökte ett julsmyckat slott med underbara dofter och fantastiskt hantverk. Vi fikade på Gårdby Lanthandel och Café, shoppade.

Fastnade sedan på ön :o Vädret hade skiftat och de blåste stormbyar på ön, dessutom hade ett släp vält på bron och den var därför stängd!!


En timme senare öppnades bron igen för krypkörning över till fastlandet i ett fasligt väder.


Det vi handlade var ändå värt vädermödorna. Underbara STORA Öländska valnötter, kallrökt lax och varmrökt ål från Böda Hamn, Öländs vitlökspeppar, sommarhonung och sist men inte minst, den ljuvligaste stickade klänningen från Gårdby.

I dag är det stora bakdagen och ugnarna kommer att gå varma hela dagen, olika sorters surdegsbröd och några kakor står på listan.
Ha en underbar andra advent. Tjingeling

1 kommentar:

Unknown sa...

En underbar andra advent till dig!
Vad bra att ni fick fint väder på marknaden iaf, trist med hemvädret.. Vi hade också planer på julmarknad igår men vi, liksom många andra här på västkusten, fick ställa in planerna eftersom det ösregnade och var storm i vindbyarna hela dagen. Tråkigt att höra att så många marknader blev nästan utan besökare...
Men oj så mycket gott du fick tag på ;)) Och så mycket gott det ska bakas hos dig idag - verklig adventsstämning förstår jag!
Kram Allis