tisdag 23 augusti 2016

Inte bara guld


Äntligen börjar kantarellerna dyka upp även i våra torra skogar. "Våra svampställen" tillhör de där riktigt torra, vilket för med sig att det blir väldigt begränsat en sån här torr sommar. Men i går var vi ute i skogen för första gången i år, 3 liter rensade kantareller blev det i alla fall :-)


Efter mycket funderande och många fula ord har de rostfria kanterna kommit på plats runt Marrakechkaklet. Jag är så nöjd :-)
Sen blir jag ju aldrig riktigt nöjd, jo med kanterna men helheten.
Någon dag med riktigt dåligt väder ska jag ge mig på de mörka fogarna mellan de vita kakelplattorna, men jag vet vilket skitjobb det är så jag drar mig verkligen för det. När fogarna är bortskrapade, ska det fogas med ljust grå istället.


Å vad har burkarna med det att göra?
Det blev ett gäng "nya" kakburkar, inte från loppisen utan från svärföräldrarnas skåp. 
Svärföräldrarna ska snart flytta från sitt hus och förhoppningsvis sälja det. 


Min rygg är ju inte speciellt bra efter det nya diskbråcket och jag har förstått att det kommer att ta riktigt lång tid innan jag blir som innan, om jag nu blir det. 
Nu när sista semesterveckan räknas ner, inser jag att jag behöver riktiga skor att gå med på jobbet, men även för mina lunchpromenader. 
För att göra något investerade jag i ett par riktigt bra dämpade Asics löparskor med formgjutna sulor. Ni vet den där känslan av att sväva på moln?!? Exakt så är de att gå med :-)

Ha en underbar fortsättning på veckan. Tjingling

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Mums med kantareller! Fast jag köper mina hi hi, dyrt som tusan :)
Ja jag måste också ha nya skor och jag vill också gå på moln! Det där med formgjutna sulor låter inte dumt alls...
Kram från Titti