lördag 15 maj 2021

Före regnet


Vilken start på helgen :-)
Både onsdag och torsdag med hejdundrande väder, sol och t-shirtväder. Första rabarberskörden och första rabarberpajen.


Vi lyckades även få till en liten familjemiddag ute i det gröna <3


I går plockade jag till slut fram de plantorna som stått på avhärdning, luktärter och bondbönor.
Luktärterna är en lite halvhög sort, 'Royal Rose', som ska bli mellan 1 och 1,5 meter. Dem satte jag längs staketet åt söder och hoppas att de vill klättra på nätet som är på insidan.


Jag rensade sparrislandet och satte bondbönorna i två rader, täckte bönorna med tunneln (jag är inte säker på att de är tillräckligt avhärdade).
Med värmen satte löken fart i lådan, däremot är det riktigt dålig fart på sådderna i de andra två. Funderar på att så om.


Jag pillade även ner två rader med purjolök, dels i en halv sparrisrad och dels mellan kronärtskockorna. Tar de sig så gör de det, annars sår jag nytt eller sätter några kålplantor :-)

Jag hann precis färdigt innan regnet kom. Eller färdigt och färdigt, jag blev att dyngsur medan jag plockade undan efter mig.


Trots att jag börjar plocka ut plantor från växthuset är det fortfarande väldigt fullt.


Dahliorna börjar snart bli för höga att hoppa över när man ska ut genom dörren ;-)
Däremot gör "påsplanteringen" det svårt att sätta ut dem för avhärdning. Jag måste hitta någonstans där regn och sniglar inte kommer åt dem.


Riktigt små plantor är det inte många kvar, lite olika sorters lök, majs, några olika sorters blommor och sallad som ska sättas ut tussvis i pallkragarna.

Men lördag hörrni, den egentliga helgen har bara börjat. Idag är det grått och inte alls lika varmt längre, bara lite över tio grader. Men det finns kläder för olika väder :-)

Ha en härlig fortsättning på helgen <3

2 kommentarer:

Villrose sa...

Fårste rabarbra? Da er det jo forsommer!
Trangt om plassen i drivhuset, ja. Jeg satte ut de første Dahlia til herding i går. Skulle gå bra i gråvær og lagom temperatur.

HWIT BLOGG sa...

Ja efter en solig vecka blev det lustigt väder....men inget regn än. Du har mycket på g i dina sålådor! Härligt!
Kram från Titti