lördag 19 mars 2011

Supermåne ...........


........... i kväll njuter jag av en underbart vacker fullmåne, närmare jorden än den varit på två decennier därför både större och ljusstarkare.

God natt och passa er för varulvarna i natt. Tjingeling

Lördag, och ...........


......... en helt fantastisk vårdag.  Sol, fågelkvitter och motorsågsljud från grannen - det är vår det!

Gårdagen var en riktig "grådag" och resulterade i en hel halvdag i shoppingstaden Kalmar.  Det blev cafébesök på Ekelunds, teinköp på Kahls, matinköp och en runda både på Ikea, Bauhaus, Plantagen och Media Markt.


Bilen var proppfull när vi sent om sider rullade hemåt, några bilder blir det senare på inköpen. Maten blev om möjligt ännu senare, men väl värd att vänta på.


Ångkokt röding, med vitvinssås, sockerärtor och kokt amandine potatis.


Komplett blev middagen med ett glas chardonnay (Macon-Villages).

Ha en underbar lördag och njut av dagen. Tjingeling

torsdag 17 mars 2011

Litet fredagstips .......


...... visst ä det väl något speciellt med fredagar? Vi vill gärna unna oss något gott att både äta och dricka. När ni ändå funderar på morgondagens middag, tänkte jag dela med mig av en reltivt snabblagad fredagsmiddag:


Parmesanpanerad kyckling med vitlökssås

Till 4 personer använder jag
4 kycklingbröstfileér (gärna majskyckling)
4 tsk Dijonsenap
100 g färskriven parmesanost
2 tsk torkad dragon
Jag börjar med att torka fileérna riktigt torra, lägger dem med runda sidan uppåt. Brer ut dijonsenap, hela översidan ska vara täckt. Smula över dragon och till sist parmesan och platta in försiktigt.




Värm en grillpanna riktigt het, lägg i fileérna med undersidan (den utan ost) nedåt. Stek ca 5-10 minuter. Sätt sedan in hela pannan i 200 grader varm ugn. När innertemperaturen når ca 68-70 grader är kycklingen klar.

Medan kycklingen står i ugenen tar jag fram traktörpannan och gör såsen. Jag blandar 1 burk smetana (Valios laktosfria), 1 burk creme fraiche, 1 ½ dl vispgrädde, 1-2 msk kalvfond, 1 msk torrt vitt vin, 3 tsk dijonsenap, 2 finrivna king solo vitlökar, 2 tsk torkad dragon och låter koka upp. Jag smakar jag av med salt, citronsaft och råsocker.

Till detta serverar jag gärna hasselbackspotatis eller kyftpotatis.

Är du sugen på att dela med dig av ditt bästa kycklingrecept, eller rent av är sugen på något helt annat, kan du besöka Jennies härliga blogg HÄR .

Ha en underbar torsdagskväll. Tjingeling

onsdag 16 mars 2011

Ett stort, stort ......


........ paket kom till Ica. Avsändare känd, Biskopsgården - jaaa, jag visste i alla fall vad det var i. Tummarna hölls hårt som bara den - köpa boots på nätet - hur dum kan man va?


Kär, kär i ett par boots, Primeboots.
Lika snygga i verkligheten som på bild -  supersköna! Generösa i foten - något smala skaft, men Maria har lovat att de töjer sig.

I kväll, lill-lördag, blev den kroppsliga belöningen ett yoga pass. Sen mat framför TV:n till Sveriges Masterchef. Nice ;D

Ha en härlig onsdagskväll. Tjingeling