Sidor

torsdag 6 juni 2024

Krukväxter på grönbete


Den riktigt varma våren och försommaren har gjort att vi släpat ut våra stora krukväxter tidigare än normalt. Men vi har haft tur, inga järnnätter än så länge.

Hibiskusarna, som i vanliga fall stått nedanför altantrappan, kommer i år att få husera på entrétrappan istället. De är ju trots allt ganska tunga att släpa ner och uppför trapporna.


Nerium, som står i hörnet, brukar husera här under sommarperioden.


Den mer busklika hibiskusen är den äldsta, vi fick ärva den från makens morfar när han flyttade från Stockholm och ner till Emmaboda. Han fick inte plats med den i sin nya lägenhet. Jag gissar att den är mellan 35-40 år gammal.


Den uppstammade hibiskusen är det första skottet jag tog, tror till och med att det var direkt när vi fick hibiskusen. Trädet är alltså minst 30 år gammalt.


Nerium fick vi när svärföräldrarna flyttade från hus till lägenhet. Den hade då sköldlöss och klipptes ner till grunden. Men nu är den minsann lusfri och full av knopp.


Sveriges nationaldag tillika sonens födelsedag. Första året vi inte firar honom på hans födelsedag men han jobbar hela veckan, fram till lördag kväll. Vi får helt enkelt fira honom när han har tid lite längre fram i sommar.

Torsdag och jag har ledigt ända fram till måndag :-)

Ha en fortsatt fin nationaldag <3

2 kommentarer:

  1. Så härligt att ta ut stora växterna i sommaren. Fira sonen gör ni ju sen. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Très belle fête nationale à tous !

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att skriva en kommentar.