Skogstomter, sjötomter och tomter i odlingslandskap får oftast naturliga gränser åt några håll. Men bor man som vi, i ett samhälle och dessutom med hörntomt, så får man rama in sina gränser själv.
Åt norr har vi en lång syrenhäck som delas i mitten av ett åtta meter stort hål för in- och utfart med bilar.
Syrenhäcken är bara 90 cm hög och hålls på plats med gunnebonät som knappt syns. På nätterna spärrar vi av infarten med elstängsel, som så många andra i vårt samhälle.
Går man längs den norra sidan kommer ju så småningom ett hörn, hörnet är avhugget i 45 grader och här börjar staketet, betongstolpar med två målade bräder mellan.
Innanför staketet har vi satt lagerhägg som klipps i samma nivå som staketet, 90 cm.
Lagerhäggen följs av blandhäck och våra fantastiska äppelträd (lika gamla som huset).
Huste har två grindhål på framsidan (åt öster), med grusgångar fram till huset. På grindstolparna star gedigna gjutjärnsurnor med säsongens växter.
Mellan grindhålen är det korallkornell uppblandat med vit tok.
Efter det sista grindhålet ökar höjden på häcken rejält, rätt så blandad häck och bok.
På södersidan, mot vår ena granne är det en 2,5 meter hög avenbokhäck. Att vi väljer att ha den så pass hög är att efter närmaste grannen kommer genomfartsleden, som i veckorna trafikeras av timmerbilar till grannsamhällets sågverk. Avenbokhäcken tar väldigt effektivt bort ljudet från vägen. Innanför häcken sitter också eltråd, grisarna har tendens att trycka sig genom häcken.
Det var tre sidor av vår inramning, den fjärde är ett helt vanligt pinnstaket, valt av förre ägaren tillsammans med grannen åt det hållet. Vi har endast spännt eltråd mellan slanorna i det staketet för att hålla grisarna ute.
Tisdag och veckans första golfrunda är avklarad.
Ha en fin fortsättning på veckan <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att skriva en kommentar.